Boekenweek!

Van 11 tot en met 19 maart 2023 is het weer Boekenweek. Een volledige week in het teken van het geschreven en gesproken woord. De plaatselijke boekhandel heeft een krantje laten bezorgen met daarin vele aangeprezen boeken. Dit jaar is het thema van de Boekenweek Ik ben alles. Dat is een mooi thema. Een boek stelt een mens in staat om zichzelf en anderen beter te leren kennen, in de huid van personages te kruipen die je niet bent of kent of zich onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die je (nog) niet kent of bent.

In mijn boekenkast staan diverse soorten boeken. Zo staan er tuinboeken om me te helpen bij het vinden van de juiste balans in groen en verharding in mijn tuin. Kookboeken om me te helpen een heerlijk diner voor vrienden te bereiden. Ook heb ik diverse managementboeken in mijn boekenkast staan. Je bent nooit te oud om te leren, niet waar? Mijn boekenkast bevat ook vele reisgidsen en fotoboeken van de door mij gemaakte reizen. Van een plaatselijke dichter en kunstenares heb ik diverse prachtige dichtbundels en natuurlijk ontbreken ook thrillers en romans niet in mijn boekenkast. De laatste roman die ik gelezen heb, blijkt de bestseller van 2022 te zijn. Het is Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Het boek is verfilmd en de film staat op Netflix. Deze heb ik ook al bekeken. Het boek en de film raakten me.

Voor mij is lezen een reis naar binnen maken, me verliezen in het geschreven woord. In het krantje van de plaatselijke boekhandel staat een interview met een schrijver. Deze schrijver vertelt dat hij met zijn verhalen de lezer hoopt mee te nemen uit het hier en nu. Je wordt verleid om ergens anders te zijn. Om iets van herkenning te vinden, maar ook om je te laten verrassen en je aan een boek over te geven zodat de werkelijkheid een beetje kantelt. Dat is precies wat ik het geweldige van lezen vind!

Zelf schreef ik ook een boekje. Door te schrijven kon ik de door mij meegemaakte gebeurtenissen in een breder kader plaatsen en ze verwerken. Door het boekje ook uit te geven, neem ik de lezers mee uit hun werkelijkheid. Mijn werkelijkheid is voor velen herkenbaar. De door mij gekozen oplossingen zijn vaak verrassend en anders. Ook ik ben alles! Laat jij je ook verleiden om mijn boekje te bestellen, te lezen en laat je me dan weten wat je ervan vindt?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Boekenweek!

Boekenweek!

De ommuurde tuin

Valentijnsdag

Een doel is een droom met een deadline!

De donkere dagen voor Kerst