Een doel is een droom met een deadline!

De uitspraak "een doel is een droom met een deadline" komt van Napoleon Hill. Hill was een Amerikaanse econoom en schrijver van de boeken Law of Succes (1928) en Think and Grow Rich (1937). De uitspraak hoorde ik voor het eerst tijdens een managementtraining in de tijd dat ik zelfstandig ondernemer was. Als ondernemer is het belangrijk om jezelf realistische doelen te stellen en deze binnen een redelijke termijn te verwezenlijken. Doelen moeten SMART zijn. Ook als mens is het belangrijk om jezelf realistische doelen te stellen en te streven naar het verwezenlijken ervan!

Ik had een droom (ook al een bekende uitspraak van een bekende Amerikaan), maar zonder gekheid, ik had echt een droom en dat was een boek schrijven en uitgeven om het verschil te maken voor mensen met hartzeer, met liefdesverdriet. Het duurde maar liefst ruim zeven jaar om mijn droom te verwezenlijken. Vorig jaar (op vrijdag 13 mei 2022) ging mijn droom in vervulling en werd mijn doel gerealiseerd. Mijn boek De Liefdesexpert verscheen bij uitgeverij Boekscout. Het boek is ook verkrijgbaar bij Bol.com en sinds december 2022 te lenen bij diverse openbare bibliotheken.

Na het verwezenlijken van mijn droom om een boek te schrijven en uit te geven ontstond een afgeleide droom; de wens om binnen een jaar 100 exemplaren van het boek te verkopen. Op de valreep van 2022 werd ook die droom verwezenlijkt, dat doel behaald.

Nu heb ik een droom, de wens en dus ook het doel om nog dit kalenderjaar (2023) verschillende lezingen te geven over 'Lessen in de liefde en mentale veerkracht'. In mijn gedachten zie een een zaaltje met belangstellenden, een scherm, een beamer en mijn laptop, koffie, thee en een koekje, een drankje en schaaltje met zoutjes kan ook, en een stapeltje boeken om te signeren. Ik zie mezelf, ondersteund door beeldmateriaal en muziek, een verhaal vertellen over hartzeer, liefdesverdriet en hoe je daar sterker uit komt. Over wegen naar het vinden van mentale veerkracht en liefde voor jezelf.

Wie zouden de belangstellenden kunnen zijn? Wat mij betreft iedereen; van KBO-Brabant tot middelbare scholen, van managementverenigingen tot vriendengroepjes, van familierechtadvocaten tot psychologen. Voor iedereen is een les te leren uit omgaan met tegenslag.

Wie biedt mij een podium? Wie helpt mij mijn droom en dus ook dit doel te realiseren?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een doel is een droom met een deadline!

Boekenweek!

De ommuurde tuin

Valentijnsdag

Een doel is een droom met een deadline!

De donkere dagen voor Kerst